Sikeres volt az első családi napunk és főző versenyünk
Forrás: hiros.hu (http://www.hiros.hu)

Helyi főző-győzelem és Kovács Kati az Alsószéktói Vigasságon

Immár 16. alkalommal jelentkezett szombaton az Alsószéktói Vigasság a Melinda Parkban. A rendezvény egyúttal otthont adott az Országos Lions Club Főzőversenyének, amit a kecskeméti tagszervezet, a Kecskeméti Szent László Lions Club nyert meg.Érdemes volt a szombati programot a Melinda park rendezvényeihez igazítani, hiszen számos nívós fellépő után, 20 órától nem kisebb személyiség, mint Kovács Kati adott koncertet a helyszínen. A kitartóak ezt követően sem maradtak élmény nélkül: a helyi polgárőr egyesület éjszakai lovasbemutatóját 22 órakor tűzijáték követte.  

A főzőversenyén 14 csapat vett részt, közülük négyen más megyeszékhelyek klubjainak a résztvevői. A győztes ételt a Kecskeméti Szent László Lions Club készítette el. 

Sipos László önkormányzati képviselő a szervezők nevében elmondta:– Nagyon örülök, hogy a dusnoki néptáncosok eljöttek, nagyon agilisak, régebb óta szerettem volna őket meghívni. Olyan élőműsort adó zenészeket igyekeztünk egyébként meghívni, akik a régi idők muzsikáját elevenítik fel, Kovács Kati sztárvendéggel az élen.

A képviselő megnyitójában örömét fejezte ki amiatt, hogy a vendégsereg ilyen szép számmal megjelent, annak ellenére, hogy a tavaszi kakasfőzővel ellentétben a Visgasság Alsószéktónak általában egy szűkebb körű, bensőségesebb eseménye. „Mindig is arra törekedtünk, hogy ezt a csodálatos környezetet egy jó műsorral egyesítsük, mert az mindent visz…” – mondta. 

A vigasság programjai között az érdeklődők találhattak többek között judo-bemutatót, jó ebédhez szólt a nóta, nagy sikerrel fellépett a Dusnoki Ifjúsági Néptáncegyüttes és az Olasz Meló zenekar, de rendeztek játékos vetélkedőket, tombolát, kézműves foglalkozásokat és arcfestést is a kicsiknek. 

Nem csak a környékről jöttek a vendégek, hiszen a Vigasság a 16 alkalom nyomán már jelentős hírnévre tett szert a városban, a térségben, sőt távolabbi területeken is.

Helyi főző-győzelem és Kovács Kati az Alsószéktói Vigasságon - képekben: