LIONS CLUB - KECSKEMÉT


Főoldal
Eseményeink
 • Hírek
 • Archív
Tagjaink
Közhasznú információk
 • Adatok
 • Hogyan lehet lions tag
 • A Lions mozgalom támogatása
 • Közhasznú jelentések
 • Lions Etikai kódex
 • Éves Aktivitás
Lions Clubok Magyarországi Szövetsége
Média
 • Rólunk írták
 • TV-ben jártunk
Kapcsolat


 KERESÉS
 Mosoly klubban jártak a Leóink


Mosoly klubban jártak a LeóinkLeo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A foglalkozáson a terem előkészítésében, az ételek elkészítésében és kínálásában, a kézműves foglalkozások vezetésében, a közös játékokban és táncban, majd a takarításban vettünk részt.

Jótékonysági Csík Zenekar koncert a Hírös Agórában


Klubunk jótékonysági Csík Zenekari koncertet szervezett április 21.-én a Hírös Agórában. A jegyek már 3 héttel a kezdés előtt elkeltek. 

Európai uniós támogatás


2017. Január-február pályázat írások jegyében telt. Október és február között 3 pályázatot írtunk, melyek eredményét nemrég tudtuk meg. Mindhárom pályázatunk sikeres volt, ezzel több, mint 26 millió Ft-ot nyert klubunk a következő 3 év aktivitásaira.

Örömmel értesültünk róla, hogy klubunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Eu Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság Társadalomfejlesztési Végrehajtási Főosztályától „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével" –címmel az EFOP- 1.3.5-16-00890 számú pályázaton elnyert 22 225 114 Ft-on kívül másik két pályázaton is sikeresen szerepelt. Így támogatást kapunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól a NEA-TF-17-M-0766 számon működésre 2 080 000 Ft-ot és a NEA-TF-17-SZ-0205 számon a 20. jubileumi rendezvénysorozatunkhoz 2 000 000 Ft-ot. Az EFOP pályázat három, míg a két NEA pályázat egy éves időtartamú.

Búcsúbeszéd Balogh Istvánhoz


„ Olyan csend van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani…”

13 újabb japán cseresznye fával bővült az Aamori park


Klubunk a Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljaink a Leok segítségével valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával április 12-én 13.30 órakor 13 újabb japán cseresznye fával bővült a II.Rákóczi Ferenc nevét viselő iskola előtti Aamori park. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.

Részvétel az idén 10 éves VAGYOK-on


A klubunk jóvoltából a kecskeméti EGYMI tánc csoportja részt vehetett a székesfehérvári, vakok és gyengénlátók ill. más fogyatékkal élők számára rendezett Ki-Mit Tud-on, az idén 10 éves VAGYOK-on.

Klubunk 3 fővel képviseltette magát az országos jubileumi lions bálon.Tavaszváró ünnepenen a Mosoly klubban


tavaszváró ünnepen Márc. 18-ától kezdve havonta egyszer klubtagjaink és Leo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatója által rendezett klub délutánokon, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A tavaszváró ünnepen a résztvevők kézműves foglalkozásokon, játékokon vehettek részt, a délutánt hagyományosan közös tánc zárta.

19. Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna


2016. december 4-én 19 alkalommal szervezte meg klubunk a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát az SOS Falvak és hazánkon kívül élő magyar állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Jótékonysági gasztronómiai est - 2016. december


Hagyományainkhoz híven december 2-én, Mikulás naphoz s egyben Charter- night-unkhoz legközebb eső hétvégén rendeztük jótékonysági gasztronómiai estünket.

Felnőtt fogyatékosok karácsonya


Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Szeretettel meghívja Önt Karácsonyi Ünnepélyére.

Szemszűrések


A nagysikerű kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi 2015 évi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub 2016 február 1-és október 17-én újra ingyenes szemszűrést végzett a Mediroyal Prevenciós Központban, a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai részére.

Tagtársunk Mikulás Ferenc Prima Primissima Díjas lett


A Kecskeméti Szent László Lions Club tagja Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője, producer, fesztiváligazgató kapta meg az idei Prima Primissima Díjak egyikét, a díjjal járó 15 millió forinttal, a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. A Kecskeméti Szent László Lions Club gratulál a díjhoz!

Remek hangulat a Kecskeméti Szent László Lions Klub jótékonysági estjén


Remek hangulatú jótékonysági estet rendezett a Kecskeméti Szent László Lions Klub a Hírös Agórában november 18-án, pénteken este. A program keretében 16 gyengénlátónak adtak át adományként a mindennapi életüket segítő eszközöket a Klub nevében Bus Gábor soros elnök, és Harsányi Zsuzsanna, valamint a Kecskeméti Szent László Lions Klub ifjúsági tagozataként működő Szent László Leo Klub elnöke, Bus András Gábor.

Újabb ingyenes szemszűrés Kecskeméten


A nagysikerű februári és októberi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub november 23-24-én újra ingyenes szemszűrést szervez Kecskeméten.

Jótékonysági estet szervez a Kecskeméti Szent László Lions Klub


Jótékonysági estet rendez a Kecskeméti Szent László Lions Klub a Hírös Agórában 2016. november 18-án, pénteken 19 órától. A programban szerepelnek a Kecskeméti Városi Fúvószenekar, a Penge Benge Jazz Band, valamint Redencki Marcsi és Horváth Gábor humoristák.

Jutalomtábor - Vackorvár Erdei Iskola


10 jó tanuló hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeket segítettünk hozzá, hogy részt vehessenek a KEFAG Zrt. által szervezett 2 napos erdei iskolai programsorozaton.

SOS jótékonysági futóverseny


A kecskeméti Szent László Leo klub önálló eseménye, mely aktivitást klubunk teljes váll szélességgel támogatta. A futóverseny nevezési díjaiból befolyó összeget a leo klub az SOS falu gyermekeivel tartott közös programjaira fordította.

Jótékonysági mez árverés


Gong rádióval közös Jótékonysági mez árverés melyen Sörös Jenő a KTE Duna Aszfalt Kosárlabda Klub ügyvezetője, Wittmann Krisztián a Magyar Kosárlabda Válogatott irányítója és soros elnökünk Bús Gábor vettek részt.

Válogatott mérkőzés - karitatív céllal


A Magyar Férfi Felnőtt Kosárlabda Válogatott két mérkőzést játszik Kecskeméten az elkövetkező hetekben: előbb egy felkészülési mérkőzést Ausztria ellen, majd egy igazán különleges, nagy presztízsű és óriási jelentőségű Európa-bajnoki selejtezőt Nagy-Britannia ellen.


Új elnök a klub élén

A Kecskeméti Szent László Lions Klub évente 300-350 olyan embernek tud segíteni, akik vakok, gyengénlátók vagy valamiféle szemkárosodással küzdenek. A közelmúltban megválasztott soros elnökkel, Bus Gáborral beszélgettünk a mozgalom működéséről és a helyi szervezet munkájáról.


Yets Lions csereprogram

Klubunk tagjai a leo klubbal közösen három külföldi gyermeket láttak vendégül a magyar tábor kezdetéig! Érkezésüket hétfőn egy kis összejövetellel ünnepeltük, melyen Magyar László tagunk, volt kormányzó ajándékokat adott át az érkezőknek.


Falfestési akció

A Kecskeméti Szent László Lions Klub, a Szent László Leó Klub fiataljai és a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola növendékei segítségével, kidekorálta az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Intézményének kerítését.


Konvenció - Jótékony oroszlánok Kecskeméten

Kecskemét - Ezen a hétvégén Kecskemét városa adott otthont annak az országos Lions kongresszusnak, amelyet Mák Kornél alpolgármester nyitott meg szombaton délelőtt 10 órakor a Három Gúnár Rendezvényházban. 
A Lions a világ legnagyobb civil jótékonysági szervezeteként, 98 éve működik másfél millió taggal a világ 209 országában. A mozgalom jelszava: szabadság, műveltség és nemzetünk védelme.Konvenció - Kárászy Szilvia koncert a kecskeméti evangélikus templomban

2014. május 23-án 19 órakor Kárászy Szilvia nemzetközi hírű zongoraművész-zeneszerző jótékonysági harangjáték koncertet adott a kecskeméti Evangélikus Templomban. A koncert szervezője Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a Kecskeméti Szent László Lions Klub volt.


Konvenció - 2014 - képgaléria

2014. május 23-án kezdetét vette a 2014-es évi Konvenció. Helyszín a hírős város: Kecskemét.


Kárászy Szilva jótékonysági koncert - Kecskeméten

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági koncertet szervez 2014. május 23-án 19 órakor a kecskeméti Evangélikus Templomban, melynek előadója Kárászy Szilvia  nemzetközi hírű zongoraművész-zeneszerző.
Belépőjegyeket adományként 1 000 Ft-ért a Malom Központ első emeletén a Birkás Pincészet standján lehet vásárolni.Szorgalmas kezek

Klubunk bekapcsolódott a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége és a Kreatív Kapocs szervezésében létrejött jótékonysági program sorozatba. Ennek kapcsán az őrségi Csótár Rezső fazekasmester által felajánlott edényeket 4 Budapestről érkezett hobbi kézműves irányításával, klubtagjaink és a Szent László Leo Klub fiataljai segítségével, 2014. április 29-én egész napos kreatív foglalkozás keretében díszítettük, közösen az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása intézmény gondozottjaival.


Sikerrel zárult a Walter Gábor aukció

Sikerrel zárult a kecskeméti Szent László Lions Club égisze alatt Walter Gábor festőművész családja megsegítésére szervezett aukció. A 2014. április 15-én megtartott licitálásra 85 mű érkezett jelenlegi kortárs festők és szobrászok felajánlásából. A licitálás után megmaradt művek 2014. április 22-ig megtekinthetők a kecskeméti Művészeti Központ földszintjén, illetve a jelzett időpontig névértéken megvásárolhatóak azok.


8th INTERNATIONAL SMILING CHILD FESTIVAL APRIL 2014 ISTANBUL

A Kecskeméti Szent László Lions Klub szervezésében és támogatásával hazánkat kecskeméti fiatalok képviselik az idén 8.-alkalommal megrendezésre kerülő isztambuli fesztiválon. A nemzetközi találkozót és művészeti bemutatkozást fogyatékos gyermek csoportok számára rendezik.


Szépen virágoznak a cseresznye fáink 2014

Itt a tavasz, szépen virágoznak a két évvel ezelőtt Ito Tecuo japán nagykövet úrral és feleségével, Király József klubtársunkkal közösen ültetett cseresznyefáink.


Megalakult a Szent László Leo Club - képgaléria

2014. február 22-én ünnepélyes keretek között megalakult a kecskeméti Szent László Leo Club.


Jótékonysági gasztronómiai est - 2013. december
SOS kupa 2013 december

Klubunk a Kecskeméti Szent László Lions Klub az idén immár 15. -ször, minden évben alkalmat teremt arra, hogy határainkon belüli (három SOS Gyermekfalu Kecskemét, Kőszeg, Battonya lakói) és határainkon túli (erdélyi - Kalotaszentkirályi és vajdasági -Oromhegyesi) fokozattan hátrányos helyzetű 11-13 éves fiataljai, mintegy 100 fő, találkozhassanak egymással.


 
© 2013-2017. KECSKEMÉTI SZENT LÁSZLÓ LIONS CLUB