LIONS CLUB - KECSKEMÉT


Hírek
Archív
Főoldal
Tagjaink
Közhasznú információk
 • Adatok
 • Hogyan lehet lions tag
 • A Lions mozgalom támogatása
 • Közhasznú jelentések
 • Lions Etikai kódex
 • Éves Aktivitás
Lions Clubok Magyarországi Szövetsége
Média
 • Rólunk írták
 • TV-ben jártunk
Kapcsolat


 KERESÉS
 20 éves a Szent László Lions Club


20 éves a Szent László Lions Club

Ünnepélyes keretek között emlékezett meg a Kecskeméti Szent László Lions Club tagsága az alapításának 20. évfordulójáról. A jubileumi rendezvényre meghívást kaptak a klub jelenlegi és volt tagjai, továbbá azok családtagjai.

Karácsony az ÉNO-banMost is megható élmény és feltöltődés volt számunkra, hogy ott lehettünk az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Karácsonyi ünnepségén.  

Jótékonykodó kecskeméti katonák


Jótékonykodó kecskeméti katonák

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.

Adventi filmvetítés a Juhar utcai Iskolában
Az idén 20 éves Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, több mint 15 éve, hagyományosan minden évben advent idején vidám élménnyel lepik meg a Juhar utcai iskola kis növendékeit, báb előadás vagy filmvetítés formájában.

Szent László Lions Jótékonysági Gasztronómiai Est - 2017


Szent László Lions Gasztronómiai Jótékonysági Est - 2017

Minden év december első hétvégéjén rendezi meg a Kecskeméti Szent László Club az éves bálját, ismertebb nevén a Jótékonysági Gasztronómiai Estjét. Ez a rendezvény nem csak a jótékonyságról és szórakozásról szól, hisz itt kerülnek avatásra az új tagok is.

20 éves jubileumi SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna


20 éves jubileumi SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna
Mikulás naphoz közeledve a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén rendezik meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát.

Hat éves a Mosoly klub - velük ünnepeltünk


Hat éves a Mosoly klub - velük ünnepeltünk

Hatodik születésnapját ünnepelte a hétvégén az értelmi sérültek Mosoly Klubja. A jeles alkalmat a Katona József Színház művészei, a Hírös Tánccsoport néptáncosai és a BrilliArt Tánc Stúdió versenytáncosai színesítették

Vasárnapi filmvetítés - nagycsaládosoknak


Vasárnapi filmvetítés - nagycsaládosoknak
 
Kecskeméti Szent László Lions Club a 20 éves jubileumi programsorozata részeként 2017. november 5-én vasárnap 10 órától ingyenes filmvetítést tartott a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai számára. Mikulás Ferenc klubtársunk felajánlásaként a gyerekek a 100 részes Magyar népmesék animációs filmsorozat utolsó 13 epizódját élvezhették végig az Otthon Moziban.

Látás hónapja Kecskeméten


Látás hónapja Kecskeméten
A „Látás hónapja” jegyében az idén 20 éves jubileumát ünneplő Kecskeméti Szent László Lions Club a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként 2017. október 18-án, újból gálaestet szervezett. A rendezvény lebonyolításába a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club tagjai is bekapcsolódtak.

Állatkerti látogatást szerveztünk


Állatkerti látogatást szerveztünk
Klubunk 2017. október 9-én délelőtt az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye gondozottai részére szerzett egy emlékezetes, vidám délelőttöt. A felsőlajosi MagánZooban töltöttünk néhány feledhetetlen órát. Az ottlétünk legemlékezetesebb pillanatairól számoljanak be inkább a fotók!

Látás hónapjában ismét jótékonysági kulturális estet szervez a Szent László Lions Club


	 Látás hónapjában újra jótékonysági kulturális estet szervez a Szent László Lions Club
„Látás hónapja” jegyében a Kecskeméti Szent László Lions Club 2017. október 18-án, 18 órától - a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként - újból jótékonysági kulturális estet rendez a Hírös Agórában. Gálaestünkön húsz vak és gyengén látó részére a mindennapi életüket segítő eszközöket – magyarul beszélő vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat - adunk át adományként.

I. Lions Jótékonysági Futóverseny


Lions Jótékonysági Futóverseny
Gyönyörű napsütésben, több mint félezer résztvevője volt a 2017. október 1-én megrendezett I. Kecskeméti Jótékonysági Lions Futásnak. A rendezvényt a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezte, de a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club is bekapcsolódott aktivitásunkba.

Adományok a Wojtyla Barátság Központnak


Adományok a Wojtyla Barátság Központnak
A szeptember 22-i ételosztásunk folytatásaként, szeptember 27-én klubunk újra támogatta a Wojtyla Barátság Központ gondozottait. Horváth Gyula klubtársunk felajánlásaként ezúttal 10 karton, 360 darab fél kilós csemegekukorica és zöldborsó konzervet adományoztunk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a központ által naponta osztott ingyenes ebédhez a mintegy 120-150 nélkülözőnek.

Értelmi fogyatékosok főzőversenyen jártunk


Értelmi fogyatékosok főzőversenyen jártunk
Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása (Kecskemét, Ipoly u.) által szervezett Főzőversenyen a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és "leói" is részt vettek segítőként. Nem mentünk üres kézzel, üdítő italokat vittünk. A nagyszabású, közel 200 fős értelmi fogyatékosok számára szervezett megyei rendezvény előkészítésében és lebonyolításában elkelt a segítő kéz. Részt vettünk az aula díszítésében, a főzőhelyek előkészítésében, a szendvicsek elkészítésében, kínálásában, a zsűrizésben és a takarításban is

Ételosztás a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban


Ételosztás a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban
A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2017. szeptember 15-én a Kecskeméti Szent László Lions Club vendégelte meg a népkonyha elesettjeit. Ez alkalommal Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész volt a Wojtyla Barátság Központ vendége. 

Sikeres volt az első családi napunk és főző versenyünk


Helyi főző-győzelem és Kovács Kati az Alsószéktói Vigasságon
A 2017.09. 02.-án reggel 7 és délután 18 óra között került sor az első Szent László Országos Lions Főzőversenyre a kecskeméti Melinda Parkban ahol ingyenes szemszűrést is végeztünk.
Klubunk első ízben szervezte ezt a jó hangulatú családi, országos rendezvényt, hagyományteremtő céllal, kapcsolódva egy már évek óta több száz főt megmozgató városrészi programhoz Kecskemét Alsószéktón.

Sziget Fesztiválon járt az Országos Leo Mozgalom és a klubunk


Sziget Fesztiválon járt az Országos Leo Mozgalom és a klubunk

Augusztus 12-13-án Leo klubunk fiataljai is képviseltették magukat a Sziget Fesztiválon, kapcsolódva az Országos Leo mozgalom által szervezett kitelepüléshez, ahol társasjátékok keretében ismerhették meg a „sziget lakók” a lions mozgalom lényegét. Klubunk ajándék szilikon karkötőkkel járult hozzá az aktivitáshoz.

Szemszűrés Jakabszálláson


Szemszűrés Jakabszálláson
A legutóbbi 2016. november 29-i Ladánybenei szemszűrést követően 2017. júl. 22-én újra ingyenes szemszűrést végeztünk, ezúttal Jakabszálláson, a falunapon. A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult a világon legnagyobb létszámmal, (mintegy 1 300 000 fővel), klub rendszerben működő mozgalom, a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

Elindultak a Leo képzési tréningek


Elindultak a Leo képzési tréningekÁprilistől kezdődően már ötödik alkalommal vesznek részt leoink tréningeken, ahol az önkéntességről, másságról, egymás elfogadásáról hallgatnak előadásokat és kiscsoportos foglalkozáson sajátíthatják el az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtásához szükséges magatartás formákat.

Júliusi Mosoly klub - Leo programmal


Júliusi Mosoly klub - Leo programmalLeo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A foglalkozáson a terem előkészítésében, az ételek elkészítésében és kínálásában, a kézműves foglalkozások vezetésében, a közös játékokban és táncban vettünk részt.

Leo tábort szerveztünk

2017. július 10 és13 között Leo klubunk tagjai tréningen vehettek részt Csongrádon. A képzés 11-én és 12-én folyt, előadás, kötetlen beszélgetés, csoportos játékok és érzékenyítő tréningek formájában, Fáriné Boros Erika vezetésével. A képzésen és tréningen túl a fiatalok hallhattak beszámolót önkénteseinktől a Lions mozgalom történetéről Bus Gábor klubtársunk, az országos Leo szövetségről, a szövetség elnöke, az önkéntesség jogi hátteréről Bus András leo joghallgató előadásában. A három és fél nap együttlét, egyben csapatépítő jellegű is volt, közös énekléssel, szalonnasütéssel, homokvárépítéssel, motorcsónakázással és sok-sok nevetéssel egybekötve, mely összekovácsolta a kis csapatot.


Leo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok havonta rendezett klub délutánján

Leo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. Ez alkalommal ügyességi sorversenyeket követően, kézműves papírhajtogatáson, és mindenféle terem játékokon (asztali foci, biliárd stb.) vehettek részt a megjelentek. A délutánt közös tánc zárta.


Továbbképzés Bogácson

Klubtagjaink egy része 2 napos tréningen vett részt, ahol megismerhették az általunk elnyert 3 pályázat szempontjait, elsajátíthatták a pályázatban előírt tagtoborzás tematikáját, megismerhették az elkövetkezendő 1 év pályázathoz kapcsolódó eseményeit, feladatait. A továbbiakban elsősorban ők fogják végezni a pályázathoz kapcsolódó feladatokat.


Éves elnökváltás a klubunkban

2017. június 1-én tartotta havi szokásos gyűlését a Kecskeméti Szent László Lions Club a törzshelyén, a Kisbugaci Étteremben. Most került sor az évenkénti elnök cserére, 2017-2018 évben Koncsik István váltja Bus Gábort, aki egy évre az V. zóna elnöki posztját veszi át. A leköszönő elnök évértékelője után a Koncsik István ismertette az idei év terveit, melyet a tagság elfogadott.


Mosoly klubban jártak a Leóink

Leo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A foglalkozáson a terem előkészítésében, az ételek elkészítésében és kínálásában, a kézműves foglalkozások vezetésében, a közös játékokban és táncban, majd a takarításban vettünk részt.


2017 Konvenció: Fontos elismerést kapott a Kecskeméti Szent László Lions Club

2017. május 18-20. között került megrendezésre a 2017. évi Konvenció Kőszegen, a szombathelyi Savaria Lions Club szervezésében. Az idei Konvención a Kecskeméti Szent László Lions Club egy nagyon fontos díjban részesült, megkapta a „2017. évi a régió jószolgálati eseménye” elismerést.


Szent László Lions Club ajándéka a 2017 évi kalotaszentkirályi Gyermek Labdarúgó Torna számára

2017. május 11-én átadásra került a Kecskeméti Szent László Lions Club ajándéka a hétvégi kalotaszentkirályi Gyermek Labdarúgó Torna számára. A kalotaszentkirályiak 19. éve részesei az általunk rendezett SOS Kupának. A kapcsolat eredményeként a mieinket is meghívják az évek óta rendezett saját versenyükre. Kecskemétről az SOS falu és a Hírösép SC kis focistáit kísértük. Most sem mentünk üres kézzel, a magyar lakta kistelepülés csapata számára összesen kb. 80 000 Ft. vittünk támogatást. Tételesen: 18 db 5-ös méretű focilabdát, 2 db kosárlabdát, 4 db kispályás focikaput. Az ajándékokat Koncsik István adta át.


Jótékonysági Csík Zenekar koncert a Hírös Agórában

Klubunk jótékonysági Csík Zenekari koncertet szervezett április 21.-én a Hírös Agórában. A jegyek már 3 héttel a kezdés előtt elkeltek. 


Európai uniós támogatás

2017. Január-február pályázat írások jegyében telt. Október és február között 3 pályázatot írtunk, melyek eredményét nemrég tudtuk meg. Mindhárom pályázatunk sikeres volt, ezzel több, mint 26 millió Ft-ot nyert klubunk a következő 3 év aktivitásaira.
Örömmel értesültünk róla, hogy klubunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Eu Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság Társadalomfejlesztési Végrehajtási Főosztályától „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével" –címmel az EFOP- 1.3.5-16-00890 számú pályázaton elnyert 22 225 114 Ft-on kívül másik két pályázaton is sikeresen szerepelt. Így támogatást kapunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól a NEA-TF-17-M-0766 számon működésre 2 080 000 Ft-ot és a NEA-TF-17-SZ-0205 számon a 20. jubileumi rendezvénysorozatunkhoz 2 000 000 Ft-ot. Az EFOP pályázat három, míg a két NEA pályázat egy éves időtartamú.Búcsúbeszéd Balogh Istvánhoz

„ Olyan csend van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani…”


13 újabb japán cseresznye fával bővült az Aamori park

Klubunk a Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljaink a Leok segítségével valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával április 12-én 13.30 órakor 13 újabb japán cseresznye fával bővült a II.Rákóczi Ferenc nevét viselő iskola előtti Aamori park. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.


Részvétel az idén 10 éves VAGYOK-on

A klubunk jóvoltából a kecskeméti EGYMI tánc csoportja részt vehetett a székesfehérvári, vakok és gyengénlátók ill. más fogyatékkal élők számára rendezett Ki-Mit Tud-on, az idén 10 éves VAGYOK-on.


Klubunk 3 fővel képviseltette magát az országos jubileumi lions bálon.
Tavaszváró ünnepenen a Mosoly klubban

Márc. 18-ától kezdve havonta egyszer klubtagjaink és Leo Clubunk fiataljai segítőként részt vesznek a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatója által rendezett klub délutánokon, a Mosoly klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A tavaszváró ünnepen a résztvevők kézműves foglalkozásokon, játékokon vehettek részt, a délutánt hagyományosan közös tánc zárta.


 
© 2013-2017. KECSKEMÉTI SZENT LÁSZLÓ LIONS CLUB